Asiakkaanamme aktiivimallisi on hoidossa, kunhan muistat ilmoittaa sen maksajalle

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja TE-toimiston näkemyksen mukaan Työnvälityspiste täyttää sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksessaan antaman aktiivimallin edellytykset ”muuna työllistymistä tukevana palveluna”. TE-toimisto on lähettänyt asiasta tiedotteen kaikille kassoille ja Kelaan. Tiedot löytyvät myös Varsinais-Suomen TE-toimiston nettisivuilta.

Aktiivisuusedellytyksen täyttymistä seuraa ja arvioi työttömyysetuuden maksaja, eli Kela tai työttömyyskassa – ei TE-toimisto. Jotta työttömyysetuutesi ei pienenisi, muista ilmoittaa aktiivisuutesi ja osallistumisesi palveluihimme työttömyysetuushakemuksessa.

 Työnvälityspisteen asiakas toimi näin

Merkitse työttömyysetuuslomakkeeseen edelleen ”työtön”, mutta laita hakemuksen mukana aina aloituspäiväsi mukainen viesti.

1.9.2017 – 30.9.2018 välisenä aikana aloittaneet:

Aloitin pp.kk.vvvv Työelämän Infopiste Oy:n Työnvälityspisteessä (Meri- ja autoteollisuuden tehostetun työnvälityksen pilotti), joka on muuta työllistymistä tukevaa palvelua (TE-toimisto on lähettänyt kaikille maksajille asiasta kirjeen: Tiedote tehostetun työnvälityksen pilotista Varsinais-Suomessa). Jatkan palvelussa, kunnes työllistyn tai 31.3.2019 asti.

1.10.2018 jälkeen aloittaneet:

Aloitin pp.kk.vvvv Työelämän Infopiste Oy:n Työnvälityspisteessä (Meri- ja autoteollisuuden tehostetun työnvälityksen pilotti), joka on muuta työllistymistä tukevaa palvelua (TE-toimisto on lähettänyt kaikille maksajille asiasta kirjeen: Tiedote tehostetun työnvälityksen pilotista Varsinais-Suomessa). Jatkan palvelussa, kunnes työllistyn tai 31.3.2020 asti.

Jos maksajasi pyytää lisäselvitystä, ole yhteydessä meihin.

Jos emme yhdessä ole onnistuneet löytämään sinulle työpaikkaa tai koulutusta ja asiakkuutesi Työnvälityspisteessä päättyy, niin jatkossa asioit normaalisti TE-toimistossa.

Navigaattori ja Omatoimi ohjeet tästä >