Skip to main content

Olet juuri valmistunut ja työnhakupaperit on opiskelun aikana tehty ja ohjausta saatu. Tai olet tehnyt pitkään jo työtä etkä ”koskaan ole mitään ceeveetä tarvinnut”. Niinpä ja hyvä jos ja kun asiat onnistuvat.

Jos tilanne olisikin, että kaikki hyvät tyypit saavat työtä kyllä! vaan kun ei ole. Työpaikoista kilpaillaan, työnhaku vaatii aikaa ja vaivannäköä ja kaiken kukkuraksi jopa oman itsensä brändäämistä ja myymistä. Emmekä me kaikki ole 100 %:ssa iskussa. Ennen kuin ahdistus tai talous iskee liikaa vastaan niin apua ja opastusta kannattaa hakea. Kaverin kanssa on parempi kuin yksin.

Työhön valmennus ei ole pakottamista ja ankaraa vääntämistä vaan henkilökohtaista, työnhakijan tilanteen ja tavoitteen mukaista yhteistä tekemistä ratkaisun löytämiseksi. Siinä oman osaamisen sanoittaminen sekä ajanmukaiset työnhaun välineet ja kanavat laitetaan kuntoon pitkäksi ajaksi ammatti-ihmiselle tarkoituksenmukaisella tavalla. Jaettu taakka on helpompi kantaa ja työura aloittaa, työuraa jatkaa tai ammattia vaihtaa.

Ei kannata rakentaa turhia lupauksia eikä jaaritteluja vaan tee työnhakusi ja vaihtoehtojen pohdinta mahdollisimman rennolla otteella ja omana itsenäsi. Uskallus, aitous ja asenne ovat tärkeimpiä työnhakutaitoja. Toisen sinua kuuntelevan ja kunnioittavan ammattilaisen tuella sinun on helpompi saada asioita aikaan ja saada näkökulmaa oman ajattelusi avuksi. Useimmat työnantajat ja rekrytoijat toteavat, että oikea asenne työhön on vähintään yhtä tärkeää kuin ammattitaito tai yksintekeminen.  Se miten haet töitä, kertoo myös siitä, miten teet töitä. Ammattitaitoinen, itsenäinen työntekijä ilman oikeaa asennetta ajattelee tietävänsä ja osaavansa kaiken ja itsenäisyys voi ollakin itsepäisyyttä.

Uskalla siis ottaa kaveri työnhakuusi.

Ilmoita työvoiman tarpeesta
=