Skip to main content

Minulla on nakkikioski Turussa ja tarvitsen siihen myyjää, voisitteko auttaa?

– Totta kai voidaan. Myyjiä ja asiakaspalvelijoita meiltä löytyy varmasti, mutta mitä muuta pitää osata kuin myydä ja palvella asiakkaita? Hygieniapassi, keittiöpuolen koulutus? Nämä ovat meille tärkeitä tietoja, jotta osaamme etsiä asiakkaistamme juuri sopivat.

Tarvitsen myös rakennusfirmaani 50 duunaria onnistuuko se? Löydättekö  ylipäänsä tekijöitä alalle kuin alalle?

– Tällä hetkellä rakennusalan osaajat ovat vähissä niin meillä kuin TE-toimistossakin. Muutamia varmasti löydämme, ja kysymme myös nopeasti TE-toimistosta lisää sopivia ehdokkaita. Jos katsotaan asiaa kokonaisuutena, meiltä löytyy asiantuntija ja rekrytointikokemusta  alalta kuin alalta. Meiltä on lähtenyt työntekijä esimerkiksi Olkiluodon ydinvoimalaankin, joten haitari on todella laaja.

Yrityksenne Työnvälityspiste näyttää olevan aika nuori toimija, mitä  tapahtui ennen sitä?

– Vaikka Työnvälityspiste onkin toiminut vasta reilut kaksi vuotta, olemme erittäin kokeneita valmentajia ja tehneet ELY-keskukselle ja TE-toimistolle lähes 20 vuotta erilaisia työvoimapoliittisia koulutuksia, eli käytännössä etsineet työnhakijoille töitä.

Kerro yksi hyvä syy, miksi valitsisin teidät kumppaniksi.

– Olemme nopeita, tehokkaita ja palvelumme on ilmainen.

 Miten käytännössä pääsemme rekrytoinnin kanssa alkuun?

– Helpointa on soittaa palvelunumeroomme 040 77 99 555 ja kertoa toiveesi uudesta tai uusista työntekijöistä.

Olen kuullut huhua, että teiltä on löytynyt sopiva työntekijä pelkällä puhelinsoitolla.

– Näin on päässyt käymään useasti. Etsimme työnantajien toiveiden mukaisia, motivoituneita työntekijöitä asiakkaittemme joukosta ja esittelemme heidät työnantajalle. Moni asiakkaistamme on palkattu  haastattelun jälkeen.

Olette yritys, miksi tämä muka on ilmaista?

– Teemme työtämme ELY-keskuksen toimeksiannosta ja saamme palkkiomme  onnistumisista, eli asiakkaittemme työllistymisistä. Työnhakijoille ja työantajille palvelumme on maksuton.

Mitkä ovat yrittäjien yleisimmät pelot palkkaamisen suhteen?

– Epäonnistunut rekrytointi maksaa aina työnantajalle. Jos tämä pelottaa, kannattaa pitää mielessä esimerkiksi TE-toimiston mahdollistama työkokeilu, jossa me tietysti neuvomme ja autamme.

Mikä on työntekijän palkkatuki ja miten voin saada sellaista?

– Monilla asiakkaistamme on mahdollisuus palkkatukeen, jonka määrän ja keston ratkaisee aina TE-toimisto. Työnantaja hakee sitä ja kun palkkatuki on myönnetty, voidaan tehdä työsopimus ja aloittaa  työsuhde.Palkkatuki voi olla 30, 40 tai jopa 50 prosenttia palkkauskustannuksista ja sitä myönnetään puolesta vuodesta aina vuoteen asti.

Työnvälityspiste on ollut viime aikoina otsikoissa hyvien  työllistymislukujen takia. Oletteko nyt syrjäyttämässä TE-toimistoa  vai mistä on kyse?

– Teemme tiivistä yhteistyötä TE-toimiston kanssa ja molemmat keskittyvät vahvuuksiinsa; TE-toimisto viranomaisasioihin ja me käytännön työnhaussa auttamiseen ja työpaikkojen löytämiseen. Olemme tavallaan lisäkädet TE-toimistolle, emme suinkaan kilpailijoita.

Ilmoita työvoiman tarpeesta
=