Skip to main content

Käsityöläiskadun ja Puutarhakadun kulma Turussa ei ole niitä kaupunkirakentamisen kukkasia. Löytyy strippibaari ja vessakaakelin näköisistä laatoista 1980-luvulla pykätty kerrostalo. Pienen mäennyppylän päällä Käsityöläiskatu 10:ssä on kuitenkin Työpisteen ovi.

– Kuka tahansa turkulainen voi astua tästä ovesta sisään. Ihan ilman ajanvarausta. Puoliyhdeksästä neljään on ovi auki. Sen takaa ei löydy automaattia, vaan ihan aito ihminen. Käytännössä prosessi työnhaun tehostamiseen voi alkaa heti, jos meillä on urasuunnittelija vapaana.

Joka tapauksessa asioiden alkuun päästään aina heti, Työllisyyspalvelujohtaja Riitta Uitto kertoo.

Työpiste on virallisen termin mukaan kaupungin työllisyyspalvelukeskus.

Käytännössä byrokratiaan ja kasvottomiin nettilomakkeisiin kyllästynyt ihminen saa Työpisteessä palvelua ihmiseltä. Urasuunnitelijan tärkein tehtävä on nähdä asiat ulkopuolelta ja auttaa ihmistä kohti koulutusta tai työpaikkaa.

Miksi sitten Turussa palvelut työttömälle ovat ympäri kaupunkia, kun yksi luukku olisi jo pelkästään helpompi hahmottaa?

– Tämä on olennainen kysymys. Nythän me suunnitellaan ja valmistellaan kuntakokeilua, jossa tietty kohderyhmä saisi samasta paikasta kaikki työllisyyspalvelut. Ylipäänsä koko työnvälitys Suomessa on suuressa murroksessa. Jos hallitusohjelmaa lukee, niin kunnillehan on tulossa enemmän vastuuta työllisyyden hoidosta. Kuinka monta luukkua tai paikkaa tarvitaan, se on vaikeampi kysymys, sillä ihmisillä on niin erilaisia tarpeita. On olemassa työtä rajoittavia tekijöitä, jolloin rinnalle tarvitaan esimerkiksi sosiaalisia palveluita tai koulutusta, Riitta Uitto sanoo.

Usein Työpisteen kontaktien ja verkostojen avulla asiakas voidaan ohjata pienen valmennuksen jälkeen suoraan työhön. Työpisteeseenkään ei tarvitse marssia suoraan sisään, vaan ajankin voin varata. Tällöin varmistaa sen, että pääsee heti urasuunnittelijan pakeille.

Varaa aika tästä linkistä.

https://www.turku.fi/tyopiste/tyopisteen_yhteystiedot

Ilmoita työvoiman tarpeesta
=